Hartwerken
Hartwerken

Wil u ook adverteren? Vraag meer info via kim@hartwerken.be

Overzicht van te boeken shows en optredens

Contactclown Katleen Noels

Na jaren als begeleidster/opvoedster/animatrice in verschillende voorzieningen te hebben gewerkt, kwam ik tot de conclusie dat door allerlei evoluties (administraties, protocollen, reglementering) de mens achter de bewoner op de achtergrond kwam. Het stoorde me dat door , in mijn ogen althans, onnuttige of irrelevante regels en huisreglementen er steeds minder aandacht ging naar de “emotionele” beleving van de bewoner. Ook door de starheid en het gebrek aan flexibiliteit bij sommige collega’s werd de bewegingsruimte van bewoners onnodig beperkt.

 

Dit gecombineerd met mijn grote voorliefde voor theater, muziek  en cultuur in het algemeen ben ik ingegaan op een advertentie voor een kennismakingsshop clownerie in de zorg of contactclown. Ook mijn bewondering voor Cliniclowns is groot en de drang was groot om mij te engageren. In bijlage kan je mijn inschrijvingsformulier voor een auditie nalezen. Ook mijn aangeboren speelsheid en creatieve inslag vergrootte mijn interesse.

 

Omdat ik op zoek naar een speelmaatje heb ik een zoekertje geplaatst op de website van Open doek, een vzw die alle initiatieven rond (amateur)theater bundelt. De cursussen die ik regelmatig volg, zijn voor mij een grote financiële inspanning , dit beschouw  ik vooral als een investering om dit op termijn terug te “verdienen”.

Na een paar verkenningsgesprekken heeft Geert mij geïntroduceerd in een clownslabo waar we met een paar enthousiastelingen regelmatig samenkomen om onze vaardigheden op peil te houden. Hij is kinesist van opleiding maar houdt zich de laatste jaren vooral bezig met theater voor scholen en  familievoorstellingen.

 

Veel waardevolle informatie vind je op de facebookpagina van Kathleen Noels en van Geert Scheurweg, daar kan je hen al eens aan het werk zien tijdens een clownsbezoek.

 

in een vrijblijvend gesprek kijken we samen wat de mogelijkheden en wederzijdse verwachtingen zijn. Indien gewenst kunnen we u ook altijd een prijsofferte bezorgen

Schermafbeelding 2018-11-13 om 13.12.18.png