Hartwerken
Hartwerken

interessante producten en diensten

Tovertafel

De tovertafel van Active Cues is een interactieve tafel die niet enkel leuke spelletjes heeft maar ook mensen met elkaar verbindt.

Het werkt dmv lichtprojecties die uit de beamer aan het plafond worden geprojecteerd op uw eigen tafel.  De lichtprojecties in vorm van screensavers of spelletjes stimuleren intuïtieve bewegingen.  Uit onderzoek is gebleken dat de tafel verbetering laat zien in de fysieke activiteit, sociale interactie en in de kwaliteit van het leven.

Voor wie:
Leuk voor alle bewoners, maar het is ook gericht op mensen die in hun schulp kruipen, lijden aan apathie of dementie.  Ook mensen vanuit de rolstoel kunnen makkelijk meedoen, de projector is zo ingesteld dat hij ook op kleine aanrakingen aan de kant reageert.

Voor-en nadelen:
Je kan met je eigen tafel werken, zodat je geen extra opbergplaats nodig hebt en het allemaal vertrouwd aanvoelt.  Je krijgt de eerste 2 maanden ook een buddy toegewezen die je niet alleen helpt alles uit te leggen maar ook mee kijkt hoe, wanneer, en voor wie de tafel het best geschikt is. Hij kijkt mee met de teamvergaderingen naar jullie schema en hoe het gebruik van de tafel daar best in geïntegreerd wordt zodat zowel bewoner als zorgverlener hier optimaal gebruik van kunnen maken.
Het nadeel is dat door de beamer aan het plafond de 'tafel' niet verplaatsbaar is, het voordeel is dan wel weer dat je op enkele andere plaatsen ook het plafondplaatje kan installeren zodat je indien gewenst de beamer in een andere zaal kan hangen.

Prijs:
+- 7000 euro (excl. btw)
Problemen met het budget? Zij helpen met crowdfunding.
Demonstratie en/of huren is mogelijk.

Inbegrepen in de prijs:
- installatie van de projector en de projector zelf
- 4 ophangsystemen
- 2 jaar garantie
- afstandsbediening
- 2 maanden begeleiding
- 9 spelletjes

Ontdek de spelletjes en meer infomatie op hun website!