Hartwerken
Hartwerken

interessante producten en diensten

Qwiek

De Qwiek.up is speciaal ontwikkeld en geproduceerd voor de toepassing van belevingsgerichte zorg. Het belangrijkste bij hierbij is het centraal stellen van de cliënt, maar er wordt ook rekening gehouden met de zorgverlener.

De Qwiek.up creëert een audiovisuele beleving voor cliënten, waardoor ze meegenomen worden in hun persoonlijke belevingswereld. Hierdoor wordt in veel gevallen de zorgvraag van bewoners verminderd. De Qwiek.up biedt talloze mogelijkheden aan zorginterventies en ondersteunt de zorgverlener op de momenten die daarom vragen. Zo kan er meer aandacht worden besteed aan andere cliënten en activiteiten. Tevens wordt door zorginstellingen onderzocht hoe de Qwiek.up als alternatief kan dienen voor onrust medicatie gedurende de dag en nacht.

De Qwiek heeft verschillende thema's, is makkelijk te bedienen en te gebruiken op elke muur en plafond.

Door middel van projecties van beelden op de muur en het plafond, ondersteund met rustgevende muziek, kunnen diverse prikkels worden afgestemd op de persoonlijke behoeften van de cliënt.  

Dit kunnen prikkels zijn die mentaal activeren, door bijvoorbeeld het toepassen van reminiscentie, zoals het bekijken van oude foto’s en herkenbare muziek (levensboek). Hierdoor wordt interactie en communicatie met de cliënt gemakkelijker. Anderzijds bieden ze een stuk ontspanning op momenten die daarom vragen, zoals bij onbegrepen gedrag en het verliezen van het dag/nacht ritme structuur.

De Qwiek.melody geeft een muzikale prikkel en ondersteunt de zorg daarmee om cliënten in beweging te krijgen. Daarnaast brengt het sfeer in het zorghuis.