Hartwerken
Hartwerken

interessante producten en diensten

CRDL

2018-04-24 12.59.10.jpg

De  CRDL (cradle) is een zorginstrument dat contact maakt door aanraking, en meteen ook de winnaar van de nationale zorginnovatieprijs 2018.

Toen ik ervan hoorde was ik al onder de indruk, maar nu ik de kans kreeg om hem zelf even te proberen was ik echt verkocht aan dit product!

Doel:
Het sociaal isolement verbreken

Voor wie:
Voor alle bewoners, maar voornamelijk bij mensen met dementie of die in hun eigen wereld leven is dit een perfect middel om contact te maken.

Werkwijze:
Zowel jij als de bewoner leggen één hand op de CRDL en met het andere hand raak je elkaar aan, meteen hoor je geluid.  Elke beweging die je (huid op huid) maakt geeft een ander geluid.  vb: als je handen vasthoudt dan hoor je de zee, tik je kort op het hand dan hoor de meeuwen,..
Je kan de CRDL 1-op-1 gebruiken of met een hele groep.

prijs:
aankoopprijs = 3950 euro (excl. btw)
huurprijs voor 24 of 36 maand = eenmalig 500 euro + maandelijks 145 of 195 euro (excl. btw)
geen budget? zij helpen jullie met crowdfunding

Inbegrepen in de prijs:
- bibliotheek van 5 categorieën klanken
(natuur, boerderij, stad, huis-tuin-keuken, muziekinstrumenten)
- mogelijkheid om eigen geluiden op SD kaart te zetten
- opbergkist
- oplaadkabel (na 5 uur gebruik ongeveer opladen)
- 2 jaar garantie

Mijn ervaring:
Het is effectief zo dat de vorm van de CRDL je nieuwsgierigheid wekt, en ook ik moest meteen lachen toen de aanrakingen omgezet werden in geluid. De verlegenheid en ingetogenheid die ik had bij de persoon die ik totaal niet kende verdween meteen en ik kon het niet laten ook aanrakingen te maken om te kijken welke geluiden er nog kwamen.  Het ijs was gebroken, er was effectief meteen CONTACT!