Hartwerken
Hartwerken

Blog

Hartwerken

SH-dagen (drie dagen vorming waarbij we 'Samen Hartwerken')

Schermafbeelding 2018-06-15 om 21.43.33.png

Ik heb er een hele tijd over gedaan om deze stap te zetten, maar op aanvraag van heel veel mensen wil ik met Hartwerken nu ook vormingen gaan geven voor iedereen die activiteiten geeft aan ouderen.

Ik heb het probleem zelf ook, en ik merk aan de feedback van vele anderen dat er nood is aan vorming.  Tegenwoordig zijn er al heel wat meer opties voor activiteitenbegeleiders maar het blijkt dat de kern vaak nog niet aangepakt wordt.
Ik merk dat er nood is aan inspiratie, voornamelijk voor de dagelijkse activiteiten.  Ik merk dat er nood is aan een luisterend oor, ik merk dat er nood is aan ideeën uitwisselen of probleemsituaties aankaarten met anderen die je begrijpen, ik merk dat er nood is aan collega's ontmoeten, ik merk dat er nood is aan nieuwe (betaalbare) producten en technieken.

Ik legde mijn eigen frustraties en die van collega-animatoren naast elkaar en ging aan de slag.  Ik polste op voorhand naar jullie interesse en die was enorm groot.  Ik kreeg massaal veel emails dus intussen ben ik heerlijk druk bezig met alle voorbereidingen.
De locaties, data, en het programma van de eerste twee groepen liggen vast en de eerste inschrijvingen zijn al binnengekomen.  Spannend, ook voor mij :)

Drie dagen, verspreid over drie maanden komen we met een groep bij elkaar. Er is voldoende tijd om elkaar te leren kennen en onderling te praten, maar ook om dit in groep te doen. Om problemen uit te wisselen, frustraties, maar ook de mooie momenten van ons werk te delen, net als inspiratie voor activiteiten.  Uiteraard kan ik dit niet alleen, dus ik boekte enkele geschikte workshops en sprekers.  Met oa stoelyoga, voorlezen voor ouderen, armbreien en een toffe webshop met spulletjes specifiek voor animatie denk ik dat we een leuke, interessante vorming hebben.

Geef hieronder gerust een reactie, zowel de positieve als de negatieve.   Uit feedback kan ik altijd bijleren en hopelijk nog beter helpen in de toekomst.  Ik ben zeer benieuwd naar jullie reacties, en ik ben nog veel meer benieuwd wie van jullie ik binnenkort mag leren kennen en ontmoeten op de SH-dagen van Hartwerken?!
 

 

Groetjes,
Kim

Schermafbeelding 2018-07-30 om 14.36.41.png
kim opdecamComment