Hartwerken
Hartwerken

Blog

Hartwerken

Hartwerken geeft graag een woordje uitleg bij bepaalde opmerkingen

Vaak krijg ik heel positieve reacties maar ik krijg ook mindere reacties zoals bijvoorbeeld dat de activiteiten niet uitgewerkt genoeg zijn. Nee, inderdaad dat klopt en dit is ook een bewuste keuze:

Hartwerken is een verzamelsite van activiteiten, ideeën en informatie over alles omtrent ‘animatie voor ouderen’ Alle activiteiten tot in de puntjes uitwerken kost tijd en geld, en aangezien dit een gratis website is is dat zeer moeilijk om te realiseren. Maar dit is zelfs niet de hoofdreden!
Het gaat er mij vooral om dat iedereen bij gebrek aan tijd of inspiratie hier ideetjes kan komen opdoen, en ja het is dan makkelijker om kant-en-klare activiteiten te kunnen afprinten, maar iedereen werkt met andere bewoners. Elke persoon is anders en uniek, en dus moet iedereen die gebruik maakt van een activiteit deze steeds aanpassen aan zijn doelgroep en hun persoonlijke mogelijkheden en/of beperkingen en interesses. Het is dus on-mogelijk om kant-en - klare activiteiten aan te bieden als je vanuit deze basisregel vertrekt.

Een volgend puntje waar ik vaak over wordt aangesproken staat ook in het begin van deze blog: ‘animatie voor ouderen’. Ja ik weet het, deze term wordt niet meer gebruikt, tegenwoordig gebruikt iedereen meer woon-en leefbegeleider, of coach woon-zorgteam, of hostess, of activiteitenbegeleider, of begeleider wonen en leven, of… ik heb inmiddels al zoveel termen gehoord, en zelf de meest nieuwe officiële term is nog zo weinig bekend bij het grote publiek dat ik het niet erg vind om deze andere (oudere) termen nog tijdelijk te gebruiken. Plots wordt ‘animatie’ als iets zeer negatief bekeken, akkoord we moeten mee evolueren en evalueren maar welke term of titel ik er ook op plak, voor mij blijft de inhoud van ons werk het belangrijkste, en ik ben er zeker van voor jullie ook! We werken nog altijd gewoon met respect, en vanuit ons hart om onze bewoners een aangename, nuttige, mooie, leuke, liefdevolle dag te bezorgen, steeds weer opnieuw.. en daar draait het om!

Mijn excuses dus voor wie aanstoot neemt aan de termen die ik gebruik, dit is zeker en vast niet de bedoeling, en geloof mij dit wil ook he-le-maal niet zeggen dat ik geen respect hebt voor de job en al zeker niet voor onze oudere generatie!!! Integendeel, ik probeer gewoon net als jullie zoveel mogelijk mensen te bereiken om zoveel mogelijk mensen te helpen! Ik hoop dat deze blog uitleg geeft zodat jullie de reden en drijfkracht achter Hartwerken.be begrijpen.

Wie nog vragen of opmerkingen heeft mag ze hieronder steeds posten, of je mag mij natuurlijk ook steeds een mailtje sturen.

kim opdecamComment