Hartwerken
Hartwerken

Activiteiten voor ouderen

Aanbod van activiteiten

Kaartspelletjes

Spel 1:  Hoger Lager

Laat een kaart zien aan een bewoner, deze moet dan raden of de volgende kaart een hoger of lager cijfer heeft dan de kaart die getoond wordt.

Bepaal op voorhand hoeveel kaarten ze na elkaar juist moeten raden alvorens ze een punt hebben.  Of je kan ook doorgaan tot ze fout zijn en het aantal juist geraden kaarten noteren, wie dan op het einde de meeste punten heeft is gewonnen.

Spreek ook op voorhand af welke kaart de hoogste en welke kaart de laagste is (vb: staat de aas voor een 1, speelt de koning mee of speel je enkel met de cijfers en is 10 de hoogste kaart,..)

Tip:
Werk met grote kaarten zodat ze het zeker goed kunnen zien

 

Spel 2:  Kaartbingo

Dit is hetzelfde systeem als de gewone bingo, alleen geef je hen (willekeurig) een aantal kaarten die ze voor hen op tafel leggen.  Uit de grote kaarten trek je willekeurig een kaart en roept ze af.  Als de bewoner deze kaart heeft kan ze hem omdraaien (of er een blokje opleggen) tot alle kaarten afgeroepen zijn.  Deze persoon heeft dan 'bingo'.

Tip:
Als je niet met meerdere boeken kaarten wil werken kan je enkele willekeurige kaarten naast elkaar op het kopieermachiene leggen, dit afprinten (en lamineren).  Doe dit enkele malen opnieuw en je hebt zelf een assortiment bingokaarten gemaakt.

Tip 2:
De grote kaarten zijn te koop via igadgets.be

Schermafbeelding 2018-04-05 om 13.05.12.png